0294-795157support@ihoesjes.nl Bezorging in Nederland en België Bezorging in NL en BE

Specialist in iPhone en iPod hoesjes en accessoires

Waterdicht hoesje iPhone, alles wat je moet weten op een rijtje

waterdicht hoesje lifeproof iphone case banner

Waterdichte hoesjes voor je iPhone. De ene wenst foto’s onder water te maken tijdens zijn vakantie, een ander wenst gerust zijn smartphone in bad of onder de douche te gebruiken. Het kan allemaal met waterdichte hoesjes, alleen hoe waterdicht is zo’n hoesje nou echt? En hoe veilig is mijn kostbare smartphone in het water? Verder geef ik uitleg over de vermeende “US Department of Defense Standard 810G” certificering en de IPxx waardes van een hoesjes. Ook hebben wij het over super handige accessoires voor waterdichte hoesjes en andere belangrijke topics.

Heb je geen zin om te verdiepen en wil je alleen de belangrijkste dingen weten? Ga dan direct door naar de samenvatting.

Inhoud

Types waterdichte hoesjes

Er zijn veel verschillende waterdichte hoesjes, en vaak vallen ze in 2 categorieën. Vaak zijn pockets geschikt voor verschillende telefoons, dus niet alleen de iPhone. ook blijft je touchscreen volledig bruikbaar door dit plastic heen. Cases zijn hoesjes die perfect om je smartphone heen passen en zijn geschikt voor één soort telefoon. De cases zijn vaak duurder omdat deze perfect op maat worden gemaakt en ook vaak beschermen tegen vallen, stoten en krassen.

Pockets

De pockets zijn het scherpst in prijs van de waterdichte hoesjes. Dit zijn smartphone insteekhoezen waar vele soorten smartphones in passen, voor mensen die vaak hun smartphone uit een “waterproof” omgeving willen halen of vaak van smartphones wisselen. Deze case is perfect voor mensen die makkelijk hun smartphone uit hun waterdichte hoesje willen halen, en ook op het water bereikbaar willen zijn. Door de makkelijke sluiting is de smartphone snel in en uit de waterdichte hoes te halen. Je touchscreen blijft ook bruikbaar door het hoesje heen, en achter op het hoesje is er een speciale doorzichtige cut-out voor de camera. Verder is de sluiting van dit hoesje goed dicht gemaakt met een afsluitbare opening, een paar vouwen en sterk klittenband. Deze sluiting maakt het mogelijk om makkelijk je smartphone in en uit de pocket te halen.

Cases

Beschermt je smartphone niet alleen tegen waterschade, maar ook tegen stof, modder, vuil en stoot schade. Dit type hoesje gaat strak om de smartphone heen zonder de gebruiksvriendelijkheid van de smartphone op te offeren. Deze case is gemaakt voor mensen die zonder aarzelen hun smartphone het water in willen nemen. Door een doorsteek gaatje (vaak) onderin de case, kun je je smartphone ook vastmaken aan je pols, op deze manier raak je je smartphone niet kwijt wanneer je hem verliest op het water. Vaak zijn deze armbanden ook opblaasbaar, zodat ze comfortabel om je pols heen zitten en blijven drijven wanneer ze alsnog los glippen.

Hoe waterdicht is mijn smartphone al?

Soms is je smartphone al waterdicht van zichzelf. Vaak wordt dit geadverteerd door de maker zelf zoals bij de Samsung Galaxy S5, S6 Active, S7 en Sony Xperia Z series. Maar Apple heeft stiekem de iPhone 6s en iPhone 6s Plus water resistent gemaakt. Een specialist bij iFixit liet nieuwe silicone lak over de connectors en een nieuwe tussenlaag voor de iPhone 6s zien. Dit betekent dat de iPhone 6s en 6s Plus beter tegen water kan dan een gebruikelijke smartphone, hierdoor is de kans aanzienlijk vergroot dat je iPhone 6s een duik in het zwembad overleeft. Het is alsnog af te raden om je “naakte” smartphone in het water te gooien omdat de smartphone alleen resistent is tegen water. Dit betekent dat de smartphone alsnog kapot gaat wanneer het onder water wordt gehouden.

IPxx waardering bij hoesjes

De IPxx waardering is een aanduiding hoe resistent een product of apparaat is tegen schade van buiten. Op deze wikipedia pagina kun je specifiek zien welke waardering voor wat staat. Vaak zie je ook dat hoesjes voldoen aan een US Department of Defense Standard 810G richtlijn, hier heb ik het verder over bij het hoofdstuk “Waar op te letten bij waterdichte hoesjes”.

Waar op te letten bij waterdichte hoesjes

Vaak zie je ook bij een waterdicht hoesje staan dat het gecertificeerd is om te voldoen aan “De US Department of Defense Standard 810G” richtlijn. Kijk hier voor uit! Dit is vaker een marketing truc om stoerder over te komen dan een feit.

Als je dit ziet staan betekent het vaker dat ze gemaakt (designed) zijn om deze testen te doorstaan. Deze testen kosten veel geld om uit te voeren en vaak test de producent hun product op deze wijze niet om de kosten van hun hoesje lager te houden

Samenvatting

Waterdichte hoesjes vallen vaak in 2 categorieen.

  • Pockets
    Dit zijn de goedkoopste van de waterdichte hoesjes. Ze hebben een makkelijke sluiting voor het verwisselen van mobieltjes. Alleen wat groter en geen bruikbare headphone jack en lightningport.

  • Cases
    Behoud het telefoon gevoel, perfecte fit, no compromises. Alleen de case is vaak duurder.


Hoe waterdicht is mijn smartphone al? Het blijkt dus dat Apple de iPhone 6S een siliconen laag over gevoelige connectors hebben gelegd, hierdoor is de telefoon meer resistent dan vorige versies.

IPxx Waardering Er bestaat ook een IPxx waardering, IP68 staat voor stof en waterdicht, dit betekent dat een hoes (of smartphone) een duik onder water voor een langere tijd kan volhouden.

810G richtlijn Er bestaat een richtlijn in het leger over apparatuur, deze richtlijn heet de US Department of Defense Standard 810G. Dit is vaak een marketingtruc, omdat de tests zelf heel duur zijn om uit te voeren, val hier dus niet voor.

De populairste waterdichte hoesjes


Met deze waterproof case van Catalyst kan je iPhone 6 alle extreme omstandigheden moeiteloos doorstaan. Kom oog in oog te staan met regen, sneeuw, zand en modder en zie dat de Catalyst Waterproof case je iPhone op uitzonderlijke wijze zal beschermen. Deze slanke case is gemaakt van hard kunststof en beschikt over een grove bumper die je van een stevige grip zal voorzien. De voor- en achterzijde van de case zijn doorzichtig, het design van je iPhone 6 zal je goed blijven zien. Een stoere case die het avontuurlijke in je naar boven zal halen.
€ 69,95

Niet in voorraad

Media